Харківські інженери створили захисні шоломи від коронавіруса для медиків. Продукція виявилася майже в 15 разів дешевше шоломів іноземного виробництва. Як повідомляється, вітчизняні шоломи були виготовлені у відкритій майстерні “Гараж Хаб”, і інженери вже передали тестову партію лікарням міста. Тепер творці масок шукають виробників для розширення проекту. Зазначимо, що західні аналоги коштують від 1 000 доларів, в той час як маска від “Гараж Хаба” — всього 2000 гривень.

Такий захисний шолом оснащений фільтром, здатним зупинити не менше 99% часток розміром до 0,3 мкм.

Інженери відкритої майстерні “гараж хаб” створили ці маски за запитом місцевих лікарів. Технічну документацію виклали на створену ними платформу длябесплатного обміну інженерними рішеннями Yak.today. На відміну від попередніх

інструкцій, які повністю у відкритому доступі, техдокументація до PARP буде безкоштовно надаватися за попереднім запитом – щоб мати можливість веріфікувати виробників і захистити лікарів.

Потужності маски вистачає на 8-12 годин безперервної роботи. Батарея заряджається отобычной розетки.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Розробники пояснюють: конструкція маски-шолома, виготовленої з поліетиленової

плівки і полікарбонату, повністю захищає надів її лікаря від контакту з фізіологічними рідинами пацієнтів, які вилітають при чханні і кашлі. Для того, щоб лікар не задихнувся, у шолома є витяжка, оснащена фільтром.

Крім високого рівня захисту, у цих “шоломів” є важлива гуманістична складова: коли лікар у звичайній масці – пацієнти не бачать його або її особи і це дуже травматично в умовах повної ізоляції інфекційного відділення, де їх навіть не можуть відвідати близькі. В шоломі цей важливий контакт з емоціями людського обличчя зберігається.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин ослабили, але штрафи залишили – за що доведеться платити.

Як повідомляв портал Знай.uа, тестування на Covid-19, хто може безкоштовно перевірити наявність хвороби.

Також портал Знай.uа писав, що харківський лікар підхопив вірус, опинився в лікарні і прозрів - "українців обдурили".