У 2020 році українці відзначатимуть 1538-річчя столиці. Дізнайтеся: коли та як святкують День Києва у 2020 році? Які проходитимуть святкові заходи у місті? Чи буде феєрверк і о котрій? Читайте про те, як кияни відзначають сьогодні День міста в умовах «адаптивного» карантину.

Яка дата святкування Дня Києва?

Київ був заснований у 482 році. Дата святкування Дня столиці плаваюча. Адже традиційно День міста відзначається у останню неділю травня. У 2020 році число святкування - 31 травня.

Правда, щорічно кияни та гості міста відзначали народження міста у вихідні дні: суботу та неділю. Цього року, зважаючи на ослаблення карантинних заходів, українці зможуть відсвяткувати День міста не тільки у онлайн-режимі. Але й сходити куди-небудь у столиці чи поїхати.

Із огляду на пандемію, багато запланованих заходів переносяться або зовсім скасовуються. Табу має відношення сьогодні стосовно масових пишних дійств. Однак, незважаючи на ряд заборон, є й дозволи, які дозволять відпочивати та насолоджуватися красою старовинного міста, розташованого на берегах Дніпра.

Київ відзначає цього року свій 1538-й день народження. За останні роки святкування деякі заходи стали для столиці вже традиційними. Багатьом запам'яталося минулорічне святкування: благодійний Пробіг під каштанами, що проходив у столиці вже у 27 раз, фестиваль повітряних зміїв, виставка квітів, велопробіг та багато всього іншого.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На жаль, пандемія коронавіруса й карантин ввели свої корективи у святкування. І деякі розважальні або благодійні заходи у 2020 році відміняються. А переноситися на інші дати не будуть.

Та не варто впадати у відчай! Усе ж таки є місця, куди можна відправитися у період «адаптивного» карантину реально чи віртуально. Пропонуємо познайомитися із афішею свята.

День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube
День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube

Адже декого з нас сьогодні цікавить запитання: «Може, не дивлячись на карантин, рвонути до столиці на пару або кілька днів?» Дізнайтеся: чи варто це робити? Куди можна буде піти?

Поза всяким сумнівом, і самих киян цікавить: які заходи відзначатимуться у 2020 році у онлайн-форматі? Чи відбудеться феєрверк? Чи буде концерт за участю зірок? Знайомтеся із розкладом та програмою свята.

Який розклад віртуальних заходів, програма-онлайн?

Українська влада вирішила убезпечити українців. І щоб уникнути масового скупчення людей скасувати яскраві ярмарки й улюблені концерти. Із огляду на карантин, не буде також різних активних масових маніфестацій по столиці.

День Києва 2020: афіша заходів у місті, Рexels.com
День Києва 2020: афіша заходів у місті, Рexels.com

Скасовано традиційну регату. А також вернісаж на Андріївському узвозі. Однак багато активностей стануть офлайновими. Імовірно, це будуть цікаві вікторини, а також цікаві онлайн-флешмоби.

Традиційний Пробіг під каштанами відбудеться у цьому році у новому форматі. За всіх людей бігтимуть всього кілька киян. Для всіх інших благодійний ПробігONлайн передбачає онлайн-реєстрацію та фінансовий внесок у розмірі 100 грн.

Зібрані кошти будуть спрямовані на потреби лікарів України. І передані деяким медустановам. ПробігONлайн відбудеться у неділю о 9 годині ранку. Організатори пропонують об'єднати зусилля у боротьбі з коронавірусів.

img desc=""]746532[/img]

Жителів та гостей міста порадують столичні фонтани із підсвічуванням, а також музичні, які почнуть працювати 31-го числа. На Хрещатику можна відвідати Майдан Незалежності, де знаходиться комплекс із 6-ти фонтанів.

Українці зможуть також помилуватися каскадним фонтаном, Водяною кулею або водними Засновниками Києва, які розташовані на непарному боці столичного Хрещатика. Працюватимуть фонтани у акваторії Русанівського каналу та на вулиці В. Васильківській. Усі вони безкоштовні.

День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube
День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube

Любителі кінотеатрів поки не зможуть їх відвідувати, зважаючи на карантин. Однак VII Фестиваль Чілдрен відбудеться. Щоправда, буде у форматі онлайн. У 2020 році в Україні в 7-й раз пройде фестиваль мистецтва дитячого кіно. Фільми, які включає конкурсна програма, можна подивитися безкоштовно. Дата проведення: 29.05-07.06.2020 р.

Щорічна виставка на Співочому полі також пройде віртуально із різних ракурсів. Дата проведення: 30.06-07.06. Із монітора комп'ютера чи іншого гаджета відвідувачі-онлайн зможуть близько побачити не тільки різні види тюльпанів, а й інші чудові весняні квіти.

Ще один віртуальний захід - інтерактивна виставка Ukraine WOW. Версія-онлайн пропонує до розгляду виставку у 3D-форматі. Тут можна побачити багато приголомшливих інсталяцій: від унікального пейзажу України до рожевого вагона мрії.

Після закінчення «адаптивного» карантину усі бажаючі зможуть на власні очі розглянути цікаві експозиції. Пройтися виставковим простором тунелю кохання або погуляти відновленим Невицьким замком.

У неділю у Києві буде також встановлено новий Національний рекорд. Він приурочений іменинам міста. І буде найсмачнішим. Суддя шоу «Майстер-шеф» збере понад 100 учасників зі всієї України онлайн. Смачний рекорд буде досягнений у змаганні 31-го числа. «Наймасовіше приготування десерту онлайн» пройде під проводом Ектора Хіменеса-Браво.

У віртуальному режимі прозвучить також столичний концерт. У форматі онлайн можна буде подивитися виступи оркестрів. А також прослухати гала-концерт «Світові шедеври». Будуть офлайновими і багато інших виступів, які можна буде подивитися на каналі YouTube.

А ще о 20:00 прозвучить концерт із балкона Київського академтеатра опери й балету для дітей та юнацтва. Щоб не порушувати «адаптивний» карантин, святковий концерт пройде таким чином на вулиці Межигірська, 2. Усі, хто проходитимуть повз будівлю, зможуть почути музичне привітання столичних артистів.

Телеканал «Київ» представить у своєму ранковому ефірі 31-го числа святкову програму до Дня народження міста. Прозвучать привітання зі святом. Транслюватимуться різні тематичні сюжети.

Традиційно завершує свято салют. Однак, швидше за все, вулиці столиці у 2020 році не осяються святковими феєрверками. Цього року День міста із огляду на сформовані карантинні обставини не буде проходити із розмахом.

Куди можна сходити і що відвідати?

Однак є розваги, які будуть доступні ву Києві у реальному режимі. Удвох або із дітьми можна буде відвідати фентезі-парк. Це відкритий майданчик на свіжому повітрі, де представлені різноманітні масштабні міфічні дракони.

Цікаво, що штучні тварини можуть видавати звуки й навіть рухатися. Інтерактивна виставка платна. «Живих» драконів можна побачити на ВДНГ із десятої ранку до восьмої години вечора. Не забувайте про карантинні норми та відстань між відвідувачами. Усіх запобіжних заходів варто дотримуватися!

Можна також поїхати на околицю міста, до Музею під відкритим небом Пирогово, де представлено понад 300 старовинних українських експонатів із різних куточків України. Гуляючи на свіжому повітрі тихими вуличками унікального українського села, можна побачити багато всього цікавого й пізнавального.

День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube
День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube

За час карантину наші серця дуже скучили за всілякими враженнями й розвагами. На святкових вихідних можна відвідати виставку хижих рослин. Вхід на захід, який відбудеться із 30.05 по 02.06 безкоштовний.

Ви можете отримати незабутні емоції. Адже тут будуть представлені різноманітні хижі й екзотичні рослини. Час проведення: 10: 00-20: 00. Адреса: проспект Правди, 47.

Поза всяким сумнівом, Київ - одне із найкращих міст країни. І можна просто прогулятися гарними вуличками, пройтися уздовж берега Дніпра. Хтось тут провів свої щасливі дитячі роки, хтось закохувався, а хтось переїхав до столиці жити. Але навіть для багатьох гостей це місто - одне із найулюбленіших.

Пишайтеся історією та визначними пам'ятками міста! Насолоджуйтесь його яскравими фарбами останніх весняних днів! Незважаючи на карантин та всі негаразди, що обрушилися, хочемо побажати столиці процвітання!

Нехай Київ стане чудовим містом щастя й добра! Миру всім його мешканцям, процвітання й благополуччя! Нехай вихідні будуть цікавими! А рідні вулички Києва швидше стають багатолюдними! Бажаємо, щоб кожен, хто тут живе, був щасливий!

Фото

День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube
День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube

День Києва 2020: афіша заходів у місті, Рexels.com
День Києва 2020: афіша заходів у місті, Рexels.com

День Києва 2020: афіша заходів у місті, Рexels.com
День Києва 2020: афіша заходів у місті, Рexels.com

карантин, фото GettyImages
День Києва 2020: афіша заходів у місті, фото GettyImages

Карантин, ілюстративне фото - Getty Images
День Києва 2020: афіша заходів у місті, фото - Getty Images

Відео