У Києві та інших великих містах України після послаблення карантинних обмежень почали зростати ціни на оренду житла.

Про те, як уникнути шахрайства при винайманні квартири в нових непростих обставинах Знай.ua розповідає на основі матеріалу видання OBOZREVATEL.

Як пояснюють експерти, літо - традиційно "мертвий" сезон для орендодавців, тому ціни падають. Однак цього року сезонний спад співпав з послабленням карантину, тому тенденції складніше прогнозувати. У цілому, якщо на період до кінця серпня орендарям ще готові робити поступки, то вже з осені ціни закріпляться на відносно високому рівні.

За таких обставин багато хто може захотіти заздалегідь потурбуватися про житлове питання, але при цьому важливо не стати жертвою шахраїв.

Купівля квартири, скріншот: YouTube
Купівля квартири, скріншот: YouTube
Оренда житла, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Щоб уникнути обману, експерти радять дотримуватися трьох правил.

1. Платити тільки по факту поселення

Рієлтори, які просять оплатити їм їхні послуги ще до того, як ви знайшли квартиру, мають викликати підозру. Дуже часто таким чином продають всього лише інформаційні послуги. Тобто вам просто передадуть оголошення.

2. Не платіть наперед

Ще один спосіб заплатити гроші і залишитися без житла - заплатити наперед. Шахраї можуть запевняти, що на квартиру багато претендентів, і щоб точно розуміти, що ваші наміри серйозні - просять надіслати невелику передоплату. Тому платити за квартиру слід тільки після підписання договору.

3. Ретельно перевіряйте документи

Орендодавець повинен надати право власності на житло та свій паспорт (або ID-картку). Важливо, щоб вся інформація збігалася з зазначеною у договорі. Документ варто підписувати при свідках (зазвичай їм виступає рієлтор).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Києві рекордно впали ціни на оренду квартир - готові здати "за комуналку", лише б протриматися на плаву.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зняти квартиру в Харкові стало дорожче - ціни безбожно кусаються, не дивлячись на карантин.

Також Знай.ua писав, що Українці будуть купувати квартири за новими правилами, що зміниться вже з наступного року.