Наслідки можуть бути катастрофічними, а збитки за завдану державі шкоду вимірюються у сотнями тисяч.

Відповідно до інформації Держекоінспекції у FB, серед останніх "знахідок" позапланових перевірок, інспектори виявили вирубаних дерев на територіях нацпарку, лісгоспу та селищних громад на більше ніж мільйон гривень.

Чорні лісоруби, вирубка лісів \\ фото ДЕІ України у Фейсбук
Чорні лісоруби, вирубка лісів \\ фото ДЕІ України у Фейсбук

Зокрема, на території Солонецького ПНДВ НПП «Вижницький» виявлено незаконну порубку, яка скоєна в період 2019-2020 років. Розмір шкоди становить 554 405 грн. В ході проведення позапланової перевірки ДП "Коломийське ЛГ" виявлено незаконну рубку та пошкодження до ступеня припинення росту 60 дерев. Загальна сума розрахованих збитків склала 70 500 грн. До адміністративної відповідальності притягнуто 3 особи, нараховано штрафи на суму 1190 грн. Виставлено претензію щодо відшкодування збитків.

Чорні лісоруби, вирубка лісів \\ фото ДЕІ України у Фейсбук
Чорні лісоруби, вирубка лісів \\ фото ДЕІ України у Фейсбук

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Держінспекторами ДЕІ в Миколаївській області виявлено вирубку 23-х дерев у Новоодеському районі Миколаївської області. Розмір шкоди становить 25 854 грн. Також, вирубку дерев виявлено в межах села Судилків, що на Шепетівщині, Хмельницької області. "Чорні" лісоруби знищили 101 дерево різної породи, що, відповідно до розрахунків Держекоінспекції становить 465 725 гривень збитків.

Матеріали перевірки за всіма встановленими фактами спрямовані Інспекцією до правоохоронних органів.