Готель "Дніпро" в Києві, який знаходиться на перетині Хрещатика та Європейської площі, виставили на аукціон. Стартова ціна чотиризіркового готелю, який знаходиться в держвласності, становить 80 923 400 гривень (трохи більше 3 млн доларів США)

В описі лота йдеться, що біля готелю - маса переваг: близькість до урядового кварталу, зупинок громадського транспорту, унікальні види з вікон на паркову зону Києва і річку Дніпро. Також є свій паркінг на 56 місць, 186 номерів, ресторани, бар, SPA центр і кілька конференц-залів. В цілому будівля готелю складається з 12 наземних і одного технічного поверхів, бельетажу і підвалу. Номерний фонд розташований з 4-го по 12-й поверхи. Земля під будівлею і паркінгом належать готелі на праві постійного користування.

Тим часом, за словами голови Фонду Дмитра Сенниченко, готель, який стоїть на Європейській площі, приносив державі трохи більше 10 000 гривень в місяць. Інвестиційні умови гарантують, що готель залишиться перлиною туристичного Києва, а робочі місця, які він забезпечує, що не будуть зменшуватися.

"Попередня зацікавленість інвесторів дуже велика. Це і українські, і іноземні компанії, які знають толк в готельному бізнесі і зможуть зробити з готелю Дніпро" цукерку "і принести Україні робочі місця та інвестиції. При цьому ні пандемія, ні світова криза не зменшили інтерес тих , хто зацікавлений в інвестиціях. це зрозуміло: пандемія коронавируса пройде через рік або два, а готель "Дніпро" стоїть на цьому місці вже більше 50 років. Тому це інвестиції в майбутнє! " - написав глава ФДМУ на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Готель "Дніпро" в Києві, фото: privatization.gov.ua
Готель "Дніпро" в Києві, фото: privatization.gov.ua

Готель "Дніпро" в Києві, фото: privatization.gov.ua
Готель "Дніпро" в Києві, фото: privatization.gov.ua

Готель "Дніпро" в Києві, фото: privatization.gov.ua
Готель "Дніпро" в Києві, фото: privatization.gov.ua

З огляду на зацікавленість інвесторів, сума, за яку готель віддадуть у приватну власність, під час аукціону може вирости. Однак зараз її можна порівняти з ціною квартири в сусідніх кварталах, зазначає радник голови київського метрополітену Наталка Макогон.

"Ціна фактично акційна - 3 млн доларів (80 млн грн). Для бізнесу - це коли треба брати і не думати, тому що квартира поруч на Інститутській коштує дорожче - 3,4 млн грн. Готель" Дніпро "побудована на Хрещатику в 1964- м і виглядає невід'ємною частиною ансамблю центральної вулиці. Він має 4 зірки, номери коштують від 1200 до 3000 грн в добу. Дійсно, це може стати мегакейсом. Дивіться, навіть якщо ціна подвоїться і буде 160 млн грн, то 160/375 (кількість кімнат ) / 26.6 (курс долара) = 16 тис. доларів = унікальна ціна за смарт-квартиру в ультрацентре Києва ", - пише вона в Facebook.

Аукціон з продажу "Дніпра" відбудеться 15 липня в онлайн-режимі на майданчику prozorro.sale.