«Після введення карантину споживання товарів в Україні різко знизилося. Споживачі не ходять до магазинів, не купують будматеріали. Вони купують тільки товари першої необхідності, все, що треба, щоб прожити цей складний період. Відповідно, у виробників склади затоварені, ми нічого не можемо продати», - пояснює бізнесмен.

За його словами, в обставинах, що склалися уряду слід надати відстрочки по сплаті податків, кредитувати підприємців під нульовий відсоток або 1-2% річних. Як приклад державної підтримки Сергій Богданович Ліщина приводить європейські країни. «У Великобританії підприємці, які не мали проблем з податковою, отримали від держави підтримку у вигляді погашення 80% заробітної плати співробітників на час карантину. Тобто, якщо ти був сумлінним платником податків і у всіх реєстрах фігуруєш як чесний громадянин, твої працівники отримують зарплату від держави і твоя фірма може претендувати на певну щомісячну суму для збереження бізнесу», - пояснює Ліщина.

Нагадаємо, що в Україні через запровадження карантину були перенесені терміни подачі звітності підприємствами. Однак, незважаючи на це, ряд компаній поскаржилася на претензії з боку податкової в зв'язку з несвоєчасною оплатою податків під час карантину.