У березні 2020 року Україна була змушена запровадити жорсткий карантин через пандемію коронавірусу. Обмеження діяли по всій території України, було заборонено рух транспорту, закриті магазини (крім продуктових), кафе, салони краси.

Однак з травня почалося поступове ослаблення карантину, і в результаті зараз Україна входить у другу хвилю епідемії. Дослідники вважають, що уряд поспішив зняти карантин, він міг би допомогти повністю позбутися COVID-19.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів дослідження, яке стосувалося вивчення своєчасності зняття обмежень. За результатами роботи було встановлено, що жорсткий карантин дійсно міг би допомогти повністю усунути коронавірус на території України. За прогнозом дослідників, вже до 11 червня кількість випадків захворюваності при суворому карантині впало б приблизно до 50 в добу, а в подальшому могло і зовсім знизитися до 10-15 випадків на день.

Графік коронавирусу, фото КМІС


Чи справді це було б так – ми ніколи не дізнаємося. Факт в тому, що після ослаблення карантину кількість виявлених випадків тільки зростає, і зараз кількість виявлених випадків становить 900-1000 в день.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні за добу зафіксували новий антирекорд захворюваності коронавірусом.

Також Знай повідомляв, що Зеленський дозволив проводити експерименти на хворих українців.

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині почала самостійно дихати жінка, яка місяць була на ШВЛ.