Про це пише uainfo.org

Слідство розпочато за підозрою щодо слідчого Сумського СБУ В.Прохненка, прокурора Сумської прокуратури А.Жернового та інших «невстановлених осіб» за підозрою у зловживанні владою та службовому підробленні.

Дані посадові особи добилися ухвали Зарічного районного суду Сумської області щодо арешту майна виробничого комплексу ТОВ «Волана» на початку червня 2020 року. Саме ТОВ «Волана» не мало ніякого відношення до старої справи, яку з початку 2017 року намагалися розслідувати у Сумському СБУ. Перспектив у справі не було ніяких, тому її і вирішили використати для арешту майна успішного підприємства, щоб передати виробничий комплекс іншим власникам через АРМА.

Ухвала районного суду була скасована у апеляційним судом, і обставини винесення незаконної ухвали суддею О.Капкіним вивчаються на предмет можливої змови з рейдерами у погонах. Трудовий колектив заводу також вважає причетним до рейдерських дій народного депутата Д.Лубінця, який у Верховній Раді закликав арештувати майно заводу та передати іншим власникам. Скарги щодо дій депутата працівники заводу спрямували керівництву Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На думку представників трудового колективу, дії рейдерів повинні бути розслідувані та покарані у відповідності до законодавства, щоб це стало запобіжником від використання подібної рейдерської схеми щодо будь-якого іншого підприємства.