Солодка соковита і ароматна диня є одним з атрибутів, за які ми любимо влітку. Але іноді купивши плід на ринку або в супермаркеті, ми отримуємо вдома розчарування. Замість медових скибочок, які тануть на губах, нам дістається присмак сирої картоплі.

Фахівці кажуть, що до вибору дині потрібно підійти відповідально, щоб потім з тугою згадувати про велику кількість баштанних і чекати наступного сезону. Є кілька досить відомих критеріїв оцінки дині, але продавці розповіли ще один секрет, про який мало хто знає.

Як вибрати найкращу диню
Головним критерієм при виборі дині є аромат. Якщо ви відчуваєте запах зелені, то перед вами незрілий плід. Такі дині люблять постачальники, адже вони не мнуться при транспортуванні. Але для покупця ця диня - викинуті гроші. А ось стиглий плід має яскраво виражений солодкий цукровий аромат. Нюхати диню потрібно быля хвостика і збоку. Якщо ви відчуваєте однаково приємний запах, то сміливо купуйте плід.

Можна також спробувати вибрати солодку диню "на дотик". Якщо диня злегка пружинить при натисканны пальцями на шкірку, значить стигла. Якщо ж вона жорстка, значить ще недоспыла і буде несмачною. Якщо ж навпаки пальці сильно провалюються, значить диня перезріла і скоро зіпсується. До всього вона може бути гіркою.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

А ось одна любителька динь поділилася незвичайним секретом, який вона дізналася у продавця, пише Жіночий клуб.

Жінка каже, що крім зовнішнього вигляду і запаху треба звертати увагу на специфічні жовті смуги уздовж плоду. Така диня повинна бути неймовірно цукрової та солодкої.