Про це йдеться у звіті Міністерства енергетики України.

Співвідношення виробленої електроенергії в Україні в червні за видами генерації наступне:

- відновлювані джерела енергії-10% (+5 п. п. до червня 2019 року);

- гідроелектростанції та гідроакумулюючі станції-7% (+0,5 п. п.);

- атомні електростанції-55% (-2,5 п. п.);

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

- теплові електростанції-35,3% (-3,1 п. п.);

- інші-1,3% (+0,1 п.п.).

За підсумком І півріччя Україна виробила 12,2% екологічної енергії (сонце, вітер, гідростанції та біостанції) проти 8,8% в аналогічному періоді 2019 року.

Нагадаємо, все ядерне паливо Україна закуповує у російської компанії "ТВЕЛ" і американської Westinghouse. У свою чергу виробництво електроенергії з вугілля створює багато шкідливих викидів, що погіршує ситуацію в екології.

Країни Європи, в т. ч. Україна, нарощують виробництво зеленої електроенергії - з сонця і вітру, щоб поліпшити екологію і позбутися від необхідності купувати паливо за кордоном. При цьому Росія, як ключовий експортер вугілля і газу в країни ЄС, намагається зберегти свій економічний і політичний вплив на Європу. Володимир Путін і російські пропагандисти неодноразово критикували зелену енергетику, кажучи про нібито її шкоду для людей, птахів, земляних черв'яків.