Читайте Знай в Google News!

15 липня Верховний суд відмовив касаційній скарзі Національного банку України проти банку "Преміум". Крім того, були прийняті такі рішення:

1. Скасувати рішення НБУ про ліквідацію банку.

2. Скасувати рішення Фонду про початок ліквідаційної процедури.

Суд визнав, що більше 4 років тому банк ліквідували незаконно.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

У свою чергу, представники банку нагадали, що тоді через дії Порошенка, Гонтаревої і Рожкової було знищено успішне підприємство. Через це акціонери втратили власність, яку вони збирали по крихтах, а більше п'ятисот осіб колективу банку залишилися без роботи. Крім того, власники депозитів на багато років залишилися без заощаджень, а юридичні особи без оборотних коштів, які були заморожені.

"Ми вимагаємо виходячи із законів України і Конституції України публічного вибачення НБУ перед акціонерами, колективом і вкладниками банку Преміум, відкриття кримінальних справ на керівництво НБУ і правління НБУ, злочинні діяння яких спричинили величезні збитки громадянам України", - йдеться в заяві представників банку.

У банку також вважають, що НБУ повинен виплатити грошову компенсацію, в якій повинна враховуватися стартова вартість знищеного підприємства, недоотриманий прибуток за 4,5 роки за безкоштовне користування грошима на рахунку банку, що знаходяться в НБУ, і моральну шкоду.

"Також ми вимагаємо повернення Генеральної та валютної ліцензії, яке зараз блокує "абсурдний", антинародний, і антиконституційний закон "Про Банки" в якому були зневажені базові досягнення України і розтоптані мінімум 11 статей Конституції, скажемо більше що таким законом не може похвалитися більше жодна країна в світі крім нашої! І ми впевнені що Конституційний суд України найближчим часом розгляне і скасує ганебний для нашої країни фейк-закон. Звертаємося до гаранта Конституції і просимо, про турботу і охорону приватних інвесторів в Україні, від цих фактів буде залежати загальна інвестиційна привабливість нашої країни, де НБУ, найбільш нахабним чином і безкарно не виконувало рішення суду, що набрало чинності, протягом 2,5 років", - йдеться у зверненні.

Відзначимо, що більше 4 років довелося витратити акціонерам банку "Преміум", для відновлення справедливості і нарешті Верховний Суд остаточно поставив крапку в цьому процесі.

В кінці 2015 року "Преміум" був одним з найнадійніших в країні. Ось короткий список фактів про банк на той момент:

1. Банк знаходився на 47 місці рейтингу НБУ з 165 діючих на той момент

2. Банк мав кредитний рейтинг (ua BBB позитивний) одна з вищих щаблів стійкості

3. Банк мав 24 філії в усіх обласних містах України

4. Банк мав 5000 рахунків юросіб та 18000 рахунків фізосіб

5. Commerzbank Germany відкрив після ретельного комплайнс прямий кореспондентський рахунок (це перший і єдиний прецедент на території СНД з 2013 року)

6. Банк без зауважень пройшов перевірку податкової за період 2012-2015 роки, за 2015 було сплачено понад 8 млн. податків

7. Банк пройшов комплексну перевірку НБУ за період 2012-2015 без зауважень

8. У банку працювало понад 500 осіб

9. Банк був нагороджений міжнародною системою VISA вищою нагородою 2015 року

10. Всеукраїнське агентство "Зірка якості" назвало банк "Преміум" найкращим підприємством України 2015 року

11. Четвертий Всеукраїнський конкурс "БАНК якому довіряють" - банк "Преміум" отримав золоту медаль у номінації "Турбота про клієнта".

Також банк не мав жодної заборгованості ні перед державою ні перед НБУ.