Адвокати сторони захисту не виключають подачу позовів за незаконне переслідування своїх клієнтів після закриття справи «Роттердам+». Про це в ефірі телеканалу ZIK повідомила адвокат Ірина Одинець.

"Адвокати також мають право пред'явити позови про незаконне притягнення до відповідальності, оскільки у нас люди більше року перебували в стані підозрюваних»,- заявила адвокат.

Ще один адвокат сторони захисту Наталії Дригваль в ефірі телеканалу " 112 Україна» зазначила, що висновок експертизи СБУ і подальше закриття кримінального розслідування в черговий раз підтвердили економічну і правову обґрунтованість формули.

"Експертиза, мала комплексний характер, що викликає, тільки лише позитивну реакцію. Сама по собі економічна методологія побудови цієї формули, є повністю виправданою і коректною»,- додала вона.

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам +» через відсутність достовірних і вичерпних доказів нанесення збитків.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули " Роттердам»". До цього також жодна державна експертиза, проведена за ініціативою НАБУ і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитків.
Термін попереднього розслідування у справі " Роттердам»" закінчився 8 серпня. НАБУ і САП не змогли направити справу до суду і зупинили розслідування на невизначений термін.
Розслідування у справі " Роттердам»" почалося в березні 2017 року. У ньому брали участь 15 детективів і 7 прокурорів. Видатки бюджету на їх роботу оцінюються у 96 млн грн.
Формула "Роттердам »" діяла для розрахунку вартості вугілля при встановленні прогнозної оптової ціни електроенергії виключно для промислових споживачів в період 2016-2019 років. Вона передбачала включення вартості доставки вугілля від хабів Амстердам-Роттердам-Антверпен. Формула була скасована з 1 липня 2019 з введенням ринку електроенергії.