Сьогодні, 3 вересня, українським урядом урегульовано питання, пов’язані з діяльністю будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики України.

"Прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Типового положення про будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю” з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які проживають у будинках-інтернатах.", - йдеться у повідомленні.

Будинок-інтернат, скріншот: YouTube
Будинок-інтернат, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Зазначається, що типовим положенням визначено проведення комплексу реабілітаційних заходів одним із пріоритетних напрямів діяльності інтернату та забезпечено реалізацію прав підопічних відповідно до законодавства, у тому числі Закону України "Про психіатричну допомогу".

Крім того, документом оптимізовано та спрощено механізм подання документів для влаштування до інтернату через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення за місцем проживання та процедуру відрахування підопічних, регламентовано організацію поховання підопічних.

У Мінсоцполітики зазначили, що на сьогодні в Україні діє 93 будинки-інтернати для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, у яких проживає понад 12 тис. осіб (без урахування тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей).

⚡️ Сьогодні Урядом урегульовано питання, пов’язані з діяльністю будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з...

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Woensdag 2 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь