Державна екологічна інспекція зможе перевіряти зелені зони!

Ініціювали внесення змін до Уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. Завдяки внесеним змінам тепер Держекоінспекція зможе перевіряти сквери та парки.

Що це за документ і навіщо він потрібен Держекоінспекції?

Уніфікована форма акту заповнюється інспекторами після перевірки суб’єктів господарювання. В ній описуються наявність чи відсутність порушень, перелік об’єктів, які перевіряються. Іншими словами, це покроковий план перевірки та його результати.

Форма акту, яка є в нас зараз, не дозволяє ДЕІ перевіряти зелені зони у містах. Тобто, якщо у парку чи сквері наявне порушення природоохоронного законодавства, інспекція не може його зафіксувати, адже не має відповідного акту.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим не менш, у зелених зонах дуже часто стаються випадки нанесення шкоди довкіллю. Вирубаються міські дерева, засмічуються газони та водойми, проте винні у цьому покарання не несуть.

Зміни до уніфікованої форми акту дозволять нам законно здійснювати перевірки у міських зелених зонах. А це крок до того, щоб припинити порушення та зберегти зелені куточки у мегаполісах.