Україна в серпні 2020 року збільшила виробництво екологічної та відновлюваної електроенергії (з відновлюваних джерел) до 16,6% у порівнянні з 9,4% в серпні 2019 року.

Про це йдеться в звіті Міністерства енергетики України.
Співвідношення виробленої електроенергії в Україні в серпні за видами генерації наступне:

– відновлювані джерела енергії (сонячна, вітрова електроенергія) – 10,7% (+5,5 п.п. до серпня 2019 року);
– гідроелектростанції та гідроакумулюючі станції – 5,9% (+1,7 п.п.);
– атомні електростанції – 52,1% (+2,2 п.п.);
– теплові електростанції – 30% (-9,2 п.п.);
– інші – 1,4% (-0,1 п.п.).

За підсумком 8 місяців 2020 року Україна виробила 13,3% екологічної енергії (сонце, вітер, гідростанції і біостанції) проти 8,9% в аналогічному періоді 2019 року.

Нагадаємо, все ядерне паливо Україна закуповує у російської компанії "ТВЕЛ" і американській Westinghouse. У свою чергу, виробництво електроенергії з вугілля створює багато шкідливих викидів, що погіршує ситуацію в екології.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Країни Європи, в т. ч. Україна, нарощують виробництво зеленої електроенергії – з сонця і вітру, щоб поліпшити екологію і позбутися від необхідності купувати паливо за кордоном. При цьому Росія, як ключовий експортер вугілля і газу в країни ЄС, намагається зберегти свій економічний і політичний вплив на Європу. Володимир Путін і російські пропагандисти неодноразово критикували зелену енергетику, кажучи про нібито її шкоду.