Про це заявив президент Energy Watch Group Ганс-Йозеф Фелл в інтерв'ю " Інтерфакс-Україна"

"Хочу підкреслити, чому для України важливо переходити на відновлювані джерела енергії. По-перше, в контексті позбавлення від залежності від Росії. Тому що, якщо ти залежний від російських енергоресурсів, ти обмежений у своїх можливостях проводити незалежну політику», - сказав Фелл.

Він також підкреслив, що інвестиції у відновлювані джерела енергії в перспективі дозволять виробляти електроенергію дешевше, ніж її виробництво з традиційних джерел.

"Якщо ви дозволите інвестувати у відновлювані джерела енергії, в перспективі вони будуть виробляти енергію, яка буде дешевше, ніж вироблена на вугіллі і газі», - розповів Фелл.

Нагадаємо, все ядерне паливо Україна закуповує у російської компанії ТВЕЛ і американської Westinghouse. У свою чергу, виробництво електроенергії з вугілля створює багато шкідливих викидів, погіршує ситуацію в екології.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Країни Європи, в т.ч. України, нарощують виробництво зеленої електроенергії - з сонця і вітру, щоб поліпшити екологію і позбутися від необхідності купувати паливо за кордоном. При цьому Росія, як ключовий експортер вугілля, газу, нафти і нафтопродуктів в країни ЄС, намагається зберегти свій економічний і політичний вплив на Європу. Володимир Путін і російські пропагандисти неодноразово критикували зелену енергетику, кажучи про нібито її шкоду.

Як повідомлялося, депутати фракції "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до Закону України" Про державний бюджет України на 2020 рік "щодо підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" (№4151), яким пропонується випустити ОВДП на 19,6 мільярда гривень для погашення в четвертому кварталі 2020 боргу перед виробниками зеленої енергетики. Такий варіант обраний для того, щоб не підвищувати ціну на електроенергію для населення.

Голова Комітету з енергетики та ЖКГ Андрій Герус В інтерв'ю виданню Ліга.Бізнес заявив, що підтримує випуск ОВДП для погашення боргів на ринку електроенергії, в т.ч. перед інвесторами в зелену енергетику, оскільки особисто заклав ці норми в чинному законі.