Сьогодні провели зустріч з в.о. голови Державної митної служби Євгенієм Єнтісом.

Обговорили декілька важливих питань, зокрема – співпрацю Державна екологічна інспекція України та Державна митна служба України в частині обміну інформацією про перевезення через кордон мастил та небезпечних відходів.

Так, перевірка відповідності ввозу через митний контроль та використання мастил на території України має підтверджуватись експертизою ДЕІ щодо проведеної утилізації. Але для цього інспекції необхідно володіти інформацією про об’єми їх ввозу, оскільки підприємство може поставити, скажімо, 20 тонн мастила, а утилізувати 5 тонн.

Така взаємодія дасть можливість протидіяти незаконному знищенню й спалюванню мастил на підприємствах, що на сьогоднішній день є проблемою для екології в рамках всієї держави.

Тож протягом кількох днів спільно пропрацюємо порядок взаємодії та інформаційного обміну стосовно відпрацьованих мастил. Документ передбачатиме обов’язкове надання ДМС даних про обсяг ввезених на територію України мастильних матеріалів, а ДЕІ – інформації про результати здійснених перевірок.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, спільно з ДМС ДЕІ здійснює другий етап радіологічного контролю транспорту та вантажів, які проходять державний кордон. У разі виявлення на митниці багажу з перевищенням показників радіоактивного випромінювання, викликається інспектор, який займається пошуком джерела радіації.

Наразі фахівці ДЕІ та ДМС спільно працюють над нормативно-правовими змінами для більш ефективної та злагодженої роботи у цій сфері.