У 2021 році світ перевернувся, і формат подорожей, до якого ми звикли, якийсь час був повністю недоступний. Як і інші сфери життя, туризм повинен був знайти себе в новій реальності. Готелі, аеропорти, перевізники — всі вони розробили нові стандарти обслуговування, що забезпечують безпечний відпочинок.

Куди поїхати відпочивати на новорічні та різдвяні свята? Що змінилося в сфері туризму за останній рік? Як сьогодні виглядає відпочинок за кордоном? І чи можливо безпечно провести зимову відпустку в 2021 році? Відповіді на самі злободенні питання - в даному матеріалі.

Планування новорічного відпочинку за кордоном у 2021 році?

Поїздка у відпустку за кордон з дітьми або без них в 2020-му і в наступному 2021 році передбачає додаткові формальності. Перед відпусткою перевірте, чи змінилися вимоги до в'їзду в ту чи іншу країну.

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Гардероб

Не забивайте власні валізи величезною купою непотрібного одягу. Вам доведеться заплатити за перевагу багажу в аеропорту. Крім того, важкі валізи буде складно транспортувати від точки прибуття до місця проживання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Виберете лише найнеобхідніші речі: рекомендується запастися декількома парами взуття для різних випадків, а також великою кількістю різних аксесуарів. Це допоможе кожен день виглядати по-різному.

Ліки

Навіть якщо у вас немає проблем зі здоров'ям, все одно слід взяти з собою в поїздку певний набір ліків. Завчасно переконайтеся, що всі вибрані вами ліки дозволено ввозити в ту чи іншу країну.

Заощадження

Перед тим, як перший раз їхати зустрічати Новий рік за кордоном, порахуйте всі витрати, які ви понесете.

Всі грошові кошти, які ви візьмете в поїздку, не повинні лежати в одному місці. Це важливий запобіжний захід, якщо ви не хочете залишитися в чужій країні абсолютно без фінансів.

У зв'язку з цим необхідно брати з собою як банківську карту, так і готівкові кошти. Певну суму грошей бажано залишити своїм друзям або родичам. У разі виникнення форс-мажорної ситуації, вони змогли б відправити вам переклад.

Авіаперельоти і коронавірус

Деякі країни додатково вимагають надати негативний тест на коронавірус - найчастіше потрібна тест ПЛР. У цьому є свої переваги: ви будете впевнені, що всі пасажири, які подорожують з вами, і люди, яких ви зустрінете у відпустці, здорові.

У 2020 році змінилися обов'язкові процедури в аеропортах:

  • У будівлі аеропорту можуть перебувати тільки пасажири і персонал — при вході необхідно пред'явити підтвердження бронювання або квиток.
  • На вході вимірюють температуру-найчастіше тепловізором.
  • Ви повинні носити маску протягом всієї подорожі і триматися на безпечній відстані від інших людей.
  • Деякі авіакомпанії обмежили бортове обслуговування і способи оплати (тільки карткою).

Додаткові формальності і процедури можуть трохи продовжити час реєстрації.

Як купити дешеві квитки за кордон і де можна орендувати житло?

Сьогодні дістатися з наша країна в Європу можна десятками різних способів. Можна скористатися автомобілем, автобусом, або придбати квитки на один з численних лоукостерів, що працюють з Україна: МАУ, Wizzair, Ryanair.

Новорічні тури (путівки) можна знайти на сайті Google Avia. Крім того, доступні путівки можна купити на таких надійних порталах, як Tickets.ua, Kiwi.com і Skyscanner.com.

Якщо, ви хочете відпочити в Європі, рекомендуємо скористатися послугами сайту Couchserfing, або знайти житло на таких популярних платформах, як Hotelscombined.сом (тут часто буває та чи інша акція), Booking.com і Airbnb.

Відпочинок в умовах обмежень: заходи безпеки в готелях

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Турбуватися про те, чи можна з усіма заходами обережності і санітарною дисципліною провести комфортну відпустку, не варто. Готелі стали приділяти набагато більше уваги порядку, що є величезним плюсом.

На вході в готелі неодмінно вимірюють температуру. А час, проведений на стійці реєстрації, максимально скорочено.

Перед заселенням нових гостей номери ретельно прибираються і дезінфікуються. Це стосується і загальних зон відпочинку, шезлонгів і басейнів.

Було реорганізовано простір готелів. Шезлонги, столи і буфети в ресторанах та інших приміщеннях в місцях загального користування розташовані на безпечній відстані. Спеціальні наклейки на підлозі також вказують на безпечну відстань. Перед входом в ресторан і на кожній стійці реєстрації можна знайти дезінфікуючу рідину, яка нагадує про необхідність тримати руки в чистоті.

У багатьох країнах стали діяти обмеження на максимально можливу кількість гостей в готелях. Однак ці обмеження не відчуваються через меншу заповнюваності готелів.

Гарантією дотримання санітарних норм є численні перевірки та сертифікати, без яких готелі не мають права приймати гостей.

Відпочинок поза готелем: огляд визначних пам'яток, пляжі, бари і клуби

Огляд визначних пам'яток ще ніколи не був таким приємним і зручним. Всьому причиною-відсутність стовпотворіння.

Турфірми відзначають, що додаткові поїздки навіть стали більш популярними серед туристів. Єдина вимога-обов'язок носити маску в автобусі, музеях і закритих атракціонах.

У меншої кількості туристів є і свої мінуси. Зворотною стороною є те, що багато барів, ресторанів та інших закладів все ще закриті.

Де найкраще відпочити на Новий рік і Різдво в Європі

Великий вибір і різноманітність напрямків для відпочинку в Європі можуть викликати у вас головний біль. В даному списку ми підготували кілька пропозицій за різними напрямками. При виборі керувалися такими факторами, як наявність пам'яток, місць, де можна розслабитися, а також хорошою кухнею.

Краків, Варшава, Закопане (Польща)

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Якщо ви гадаєте, де недорого відпочити на Новий рік в Європі без візи, зверніть увагу на найближчого сусіда України-Польщу. У польські міста літають лоукостери і їздять потяги. За витратами відпочинок там майже такий же дешевий, як в Закарпатті.

У Польщі вас чекають дуже яскраві і колоритні декорації, місцеві ярмарки-одним словом, є на що подивитися і що купити.

А затишний Гірськолижний курорт Закопане-прекрасне місце, де відносно дешево покататися на лижах, і зустріти католицьке або православне Різдво.

Фінляндія

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Це одне з найпопулярніших напрямків серед туристів. Зустріти Новий рік в Лапландії мріють багато, адже вона вважається "батьківщиною" Санта-Клауса.

Крім того, у Фінляндії можна знайти масу різноманітних розваг: чудові аквапарки, музеї, відомі на весь світ фінські сауни, гірськолижні курорти. А Гельсінкі, прикрашені до свят, дійсно казкове і зачаровує видовище.

Андалусія (Іспанія)

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Іспанія взимку раніше здавалася чимось не особливо привабливим. Але це велика помилка: для комфортного знайомства з країною, особливо з півднем (Андалусією) цей час підходить ідеально. Крім того-саме взимку Іспанія особливо фотогенічна.

Андалусія — один з найцікавіших і різноманітних регіонів Іспанії. Часи арабського панування наклали значний відбиток на нинішній вигляд регіону. До цього дня збереглося безліч пам'ятників того періоду, в тому числі знаменитий комплекс Альгамбра в Гранаді.

Андалусія — це також чудова кухня. Обов'язково слід насолодитися іспанським вином Хересом і спробувати місцеві страви.

Баварія (Німеччина)

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021, скріншот: Youtube

Красиві палаци і замки, музеї та художні галереї, Альпи у вас під рукою, атмосферні сади і пивні, смачна (хоча і жирна!) Їжа, усміхнені мешканці — так можна в декількох словах охарактеризувати Баварію.

Жителі тут здаються більш відкритими, ніж в інших регіонах Німеччини. На жаль, зворотним боком Баварії є ціни — вони набагато вище, ніж в інших частинах країни.

Деякі пам'ятки і красиві міста Баварії:

  • Мюнхен — сучасний мегаполіс з десятками садів і пивних, музеями, наповненими творами мистецтва, і резиденціями баварських королів. Любителі футболу можуть відвідати стадіон Allianz Arena і Олімпійський комплекс.
  • Маленькі чарівні містечка, які зберегли свою історичну чарівність — в тому числі Регенсбург (внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), Ліндау або Вюрцбург.
  • Палаци і замки, в тому числі знаменитий замок Нойшванштайн, розташований на пагорбі і нагадує будівлю, взяте прямо з казки. Також варто відвідати резиденції в Бамберзі і Вюрцбурзі.
  • Альпи і зачаровують лісу — кожен, хто любить природу, знайде в Баварії щось для себе.

Прага (Чехія)

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Якщо вас притягує старина, архітектура XX століття, то Чехія — кращий вибір на новорічні свята 2021. Адже саме тут можна зробити найромантичніші і тривалі прогулянки, насолодитися гарним пивом. І зануритися в розкішну різдвяну казку.

Прага — містичне місто, в якому потрібно хоча б раз в житті зустріти Новий рік.

На Староміської площі традиційна щорічна ярмарок триває до 6 січня включно. А Вацлавська площа цілодобово осяяна тисячами вогнів. Місто виглядає по-святковому ошатно, а в повітрі відчувається аромат глінтвейну і кориці.

Чорногорія

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021, скріншот: Youtube

Ціни в Чорногорії досить демократичні. Однак пам'ятайте, що ця країна тільки розширює свою туристичну інфраструктуру. Тому в деяких відносинах поступається іншим країнам.

Гори становлять значну частину країни, тому тим, хто хоче підкорити нові вершини, тут буде чим зайнятися.

Крім мальовничих гір, туристів приваблюють невеликі містечка з дивовижними пам'ятками (наприклад, руїни римської вілли в Рісане або святилище Діви Марії на невеликому острові недалеко від Пераста).

Будва — невелике містечко, де зберігся цікавий середньовічний старе місто з цитаделлю і декількома історичними храмами.

Відень (Австрія)

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021, скріншот: Youtube

Якщо ви хочете зустріти особливе свято в особливій атмосфері — їдьте до Відня. Центральна частина Відня на новорічні свята схожа на ілюстрацію до новорічній казці. Головна святковий ярмарок відкривається на Ратушній площі. Регулярно проводяться дитячі майстер-класи зі створення ангелів і печива. Підліткам же сподобається майстер-клас з оформлення ялинкових іграшок.

Крім того, всюди вас чекають святкові концерти: на старовинних вуличках танцюють вальс і грає жива музика.

Материкова Греція

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021, скріншот: Youtube

Материкова частина Греції також є прекрасним місцем для проведення зимової відпустки. Гори, пагорби, стародавні археологічні розкопки і хороша їжа — все це можна тут знайти.

Використовуючи громадський транспорт (автобуси і поїзди), ви можете дістатися з Афін до Салонік (або навпаки) і по шляху відвідати такі чудові місця, як знамениті Монастирі Метеори, Дельфи або мис Суніон.

Будапешт (Угорщина)

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021, скріншот: Youtube

Будапешт — гостинне місто, який буквально перетворюється на період новорічних свят. На головній площі організовують фантастичну різдвяний ярмарок. Тут можна покуштувати гуляш, місцеві ковбаски і, звичайно, глінтвейн.

Ісландія

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021, скріншот: Youtube

Ісландія — відмінне місце для відпочинку, якщо природа і пригоди для вас важливіше купання в морі.

Величні водоспади, вулканічні пейзажі, які стріляли гейзери і гарячі джерела — це лише деякі з визначних пам'яток, які чекають відвідувачів в країні льоду і вогню.

Щоб отримати максимум задоволення від відвідування Ісландії, варто орендувати автомобіль, завдяки якому ви зможете здійснити поїздку по острову.

Кращі місця для новорічного відпочинку на морі

Коли температура в Україні все частіше опускається нижче нуля, у багатьох екзотичних місцях стоїть прекрасна погода. Грудень і січень — прекрасна пора для відвідування райського Таїланду або Мальдів. Єгипет і Туреччина також будуть хорошим вибором.

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Таїланд

Бюджетні ціни і буйство фарб — перше, з чим у досвідчених туристів асоціюється Таїланд. Крім неповторних емоцій, відпочиваючі отримують доступні розваги і смачну їжу. Крім того, тут можна купити унікальні ювелірні прикраси з досить непоганою ціною.

Мальдіви

Індійський океан, білий пісок, яскраве сонце, смачні коктейлі, дайвінг, екзотичні рослини і тварини — все це чекає тих, хто вирішить провести Новий рік на Мальдівах. Якщо ви втомилися від міського шуму і хочете зануритися в безтурботність, кращого місця годі й шукати.

Єгипет або Туреччина

Якщо ви мрієте поміняти свій звичний ритуал святкування Нового року, вирушайте в 2021 році до моря, в Єгипет або Туреччину.

У цих країнах вас зустріне приємна погода: температура повітря в грудні і січні досягає 23 градусів.

Куди поїхати на Новий Рік 2021
Куди поїхати на Новий Рік 2021: Facebook

Куди поїхати на Новий рік за кордон, вирішувати вам. Головне — "взяти" з собою гарний настрій і провести відпустку в приємній компанії. При цих умовах незабутні враження гарантовані!