Кабмін проголосував за надбавки сімейним лікарям і виділення грошей на польові госпіталі. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 17 листопада.

Читайте Знай в Google News!

До кінця року сімейні лікарі отримуватимуть вже 650 гривень за кожного хворого, а не 600 гривень, як їм виплачують зараз. Рішення було схвалено на засіданні Уряду 16 листопада.

Міністр розповів, що Кабмін також погодився виділити 118 млн гривень на створення польових госпіталів у Києві, Краматорську та Одесі. Зараз, зазначає Степанов, важливо не тільки збільшити кількість ліжок у діючих лікарнях, а й облаштувати нові місця для розміщення хворих.

Максим Степанов, скріншот
Максим Степанов, скріншот

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Нам треба виходити з тієї ситуації, що кількість заражених буде збільшуватися", - заявив міністр.

За останню добу коронавірусом заразилися майже 12 тис.осіб, 1,6 тис. осіб – госпіталізовані.

Також МОЗ ініціював зміни до Порядку формування мобільних бригад. Так, дозволять комплектацію лікарями різних спеціальностей. Це пов'язано браком медичних працівників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, вірус не пощадив міністра охорони здоров'я Максима Степанова, тест позитивний.

Як повідомляв Знай. ua, хворий коронавірусом Степанов став на" шлях пацієнта", глава МОЗ пройде всі"кола пекла".

Також Знай. ua писав, що колега Разумкова рознесла в пух і прах карантин Степанова.