Хворі на covid-19, які лікуються вдома, мають право отримати безкоштовно всі послуги та ліки, передбачені пакетом допомоги від держави для боротьби з коронавірусом.

Читайте Знай в Google News!

Про це в програмі ефіру програми Свобода слова на ICTV повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він запевнив, що держава виділяє достатньо коштів місцевим комунальним лікарням, які є не прибутковими.

Коронавірус в Україні, фото: кадр з відео
Коронавірус в Україні, фото: кадр з відео

"звичайно, люди мають право і повинні вимагати, а лікарі зобов'язані надавати весь необхідний комплекс ліків і лікування людям, які лікуються амбулаторно. Це дуже важливий меседж. Всі кошти для лікування і закупівлі необхідних ліків держава виділила - і виділяє достатньо. Питання в тому, щоб вимагати цього від лікарів у лікарнях, які ці гроші отримують за розподілом за "ковидні " пакети", - пояснив Шмигаль.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Прем'єр-міністр пояснив, що на рахунках національної служби здоров'я України на даний момент знаходиться майже 14 мільярдів гривень.

"на сьогодні коштів на рахунках НСЗУ є близько 14 млрд грн, за розрахунками, цього повністю вистачає навіть зі зростаючою кількістю хворих, щоб до кінця року забезпечити оплату медпослуг з лікування COVID-19 та інших медпослуг теж", - підкреслив Шмигаль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Степанов показав, на що перетвориться Україна після різкого скасування карантину.

Як повідомляв Знай. ua, Шмигаль розповів, коли і на скільки можуть ввести локдаун в Україні.

Також Знай. ua писав, що Кличко попросив у Шмигаля грошей для бізнесу на карантині: "збідніли".