У дитячих садках в місті Полтава дітям нічим витирати руки. У дошкільному навчальному закладі №34 дівчинка пояснила, що їй було нічим витерти руки, тому вона їх просто стріпувала.

Про це повідомила на сторінці "Батьки SOS" у Facebook мама дівчинки Лілія Амер.

Читайте Знай в Google News!

"Я стряхувала ручки після того як їх помила бо нічим було витерти, а вихователька сказала, щоб ти купила мені нові паперові рушники. Добре, що подружка мені допомогла і поділилася зі мною своїми", - сказала дитина мамі вдома.

Жінка скаржиться на ситуацію, що вихователька знає, що в дитини немає рушника і нічим не може допомогти, окрім нагадати мамі, щоб вона його купила!

"Як це називається? Неналежне ставлення чи догляд за дитиною? А якщо я відмовляюся купувати (на що маю повне право), та в мене й немає грошей (я не працюю), то моя дитина так і буде стряхувати ручки і дивитися, що у інших дітей є рушники, а вона якась не така? І це в державній установі, де всі мають отримувати однакове ставлення і бути рівні у правах. Цей садок не належить батькам! Це не моя квартира, в якій я що купила - те і маю! Вранці дала дитині бавовняний рушник. І тут почалося...", - пише мама вихованки дитсадка.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Одразу ж мамі зателефонувала завідувачка дитсадка і обурено почала говорити про те, що моя дитина сьогодні прийшла в дитячий садок з рушником багаторазового використання, а це заборонено МОЗ.
На питання де це написано, що я маю забезпечити дитину паперовими рушниками, почула відповідь, що це Постанова 55 МОЗ, а там навпаки йдеться, що: «Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновника та керівника закладу».
Коли жінка запитала чи дитяче рідке мило, чайник, чашки і т. і. теж мають купувати батьки, то почула відповідь, що безкоштовна освіта означає, що держава надає моїм дітям безкоштовне місце і тільки знання та навички вихователів, а засоби особистого використання і те чим користується дитина в дитсадку мають забезпечувати батьки! І ще раз наголосила, що купити дитині паперові рушники!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в українському садочку розгорівся скажений скандал, мережа не стримує люті: "Вдарили дитину і накинулися на матір".

Як повідомляв Знай. ua, червоний карантин в Україні: Ляшко розповів, як зміниться робота шкіл і дитсадків.

Також Знай. ua писав, школярка завагітніла у 13, горе-батьки махнули рукою: "Винен карантин".