Відомий лікар-педіатр, письменник і телеведучий Євген Комаровський часто ділиться з українцями порадами про виховання та здоров'я дітей.

Читайте Знай в Google News!

Нещодавно фахівець розповів на своїй сторінці в Instagram про правила поведінки дитини при зустрічі з бездомними собаками.

У собак в зграї є "ядро". Там вони зазвичай народжують цуценят і відпочивають. В ядро не можна заходити. Особливо, якщо дитина знає, що там є цуценята.

Якщо потрібно пройти повз зграї собак, то обходити їх варто по дузі впевненим і спокійним кроком, не можна йти фронтально і швидко. Також не слід з'являтися перед собаками раптово.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо собаки пильно на вас дивляться, відверніть пару раз голову вбік і позіхніть. Подивіться на реакцію. Зазвичай вони роблять те ж саме і розходяться.

Якщо собаки почали наближатися з гавкотом, можна зробити вигляд, що підбираєш камінь, щоб в них кинути. Зазвичай цього достатньо для зупинки. Якщо доведеться кидати, то краще не потрапляти в тварин, а кинути камінь поруч. Не слід робити вигляд, що кинеш камінь, якщо собаки вже дуже близько, щоб обличчя не підставляти під пащу.

Не можна тікати! Зазвичай, мета гавкаючих собак – відігнати людину на 20-30 метрів. Якщо цей відрізок пройти спокійно, вони відстануть. Ноги в цей момент краще прикрити рюкзаком або пакетом і не повертатися до собак спиною.

Ніколи не затискайте собак у кутку, інакше вони змушені будуть захищатися. Відійдіть убік і дайте можливість піти. Не потрібно тупати на собак, кричати і кидатися камінням, якщо вони вас не чіпають.

Вчіть дитину зберігати спокій в таких ситуаціях і намагатися не панікувати. Якщо потрібно, нехай покличе на допомогу дорослих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський порадив батькам, як підняти імунітет у дітей.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський розповів, як годувати дитину при ГРВІ.

Також портал Знай.uа писав, що сотні тисяч немовлят в Україні народжуються недоношеними: страшна статистика та фактори ризику.