Вступили в силу зміни в ПДР, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів і пішоходів. Про це розповів Олексій Білошицький на сторінці МВС в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Якщо раніше водії і пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це правило зобов'язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

При русі в населеному пункті не пристібатися мають право тільки водії і пасажири з інвалідністю в разі, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних і спеціальних транспортних засобів.

Також забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і досить освітленими.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для велосипедистів також почали діяти змінені правила:

Велосипедистам дозволено рух по смузі для маршрутних транспортних засобів.

Для пішоходів:

Тепер пішоходи обов'язково повинні використовувати світлоповертаючі елементи в темний час доби і в умовах недостатньої видимості

У темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною або узбіччям, повинні використовувати світлоповертаючі елементи (стрічку, наклейку, жилет і т.п) або бути в одязі, який має світлоповертаючі елементи. Це зазначено в п. 4.4 ПДР України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, відсутність маски прирівняли до порушення ПДР, як штрафуватимуть порушників карантину.

Як повідомляв Знай. ua, автофіксація ПДР настає, "листи щастя" почали отримувати євробляхери та іноземці.

Також Знай. ua писав, що водіям приготуватися до нових штрафів, українців планують зобов'язати "перевзувати" машини.