Держекоінспекція розрахувала 155 тисяч гривень збитків за незаконний вилов риби браконьєрами на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський», що у Черкаській області.

Голова ДЕІ Андрій Мальований розповів, що порушників природоохоронного законодавства було виявлено під час рейду. Злочинцям загрожує кримінальна відповідальність.

«Під час рибоохоронного рейду Держекоінспекція Черкаської області спільно з РО ВО Управління патрульної поліції на гарячому затримала «чорних» рибалок, які виловили близько 500 рибин різних видів за допомогою забороненого знаряддя лову - мисинових сіток.

На одного з браконьєрів, який залишився на місці злочину, складено адмінпротокол за статтею 91 КУпАП. Наразі за цим фактом вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом)», - зазначив Андрій Мальований.

Посадовець додав, що внаслідок низьких штрафів за браконьєрство в Україні знищується величезна кількість водних біоресурсів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«На жаль такі факти - непоодинокі. За неофіційними даними браконьєри виловлюють з водойм більше 190 тон риби щодня. Незаконне рибальство фактично зрівнялось з легальним, адже санкції за порушення вкрай низькі – це 340-680 гривень. А максимальне покарання, яке пропонується 249 КК України – це обмеження волі на строк до 3 років.

Щоб виправити цю ситуацію, був запропонований законопроект №2765, який передбачає підвищення штрафів за порушення правил рибальства. Наразі він прийнятий у першому читанні, і, я сподіваюсь, невдовзі пройде і друге. Жорстка і неухильна відповідальність за браконьєрські дії – це те, що дозволить покінчити з цим беззаконням назавжди!», - підкреслив Андрій Мальований.