Багато українців досі не отримали державну допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб, ще часина з них - отримала не всю суму. Навіть попри реєстрацію.

Що робити у таких випадках, пояснили у Пенсійному фонді України. Зокрема, детальну інструкцію дала міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону.

Оксана Жолнович пояснила, що при реєстрації для отримання статусу ВПО через Дію, через велике навантаження на систему, яка не була розрахована на таку кількість заяв, частина з них просто "зависла". В інших випадках просто не підтягнулись необхідні для отримання більшої суми виплат документи. Йдеться про посвідчення про інвалідність чи свідоцтва про народження дітей.

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

У таких випадках, за словами міністерки, потрібно звернутися до управління соцзахисту чи ЦНАПу з необхідними документами для корегування інформації в системі. Недотримані кошти після цього донарахують.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Якщо в когось недонарахована виплата, як людині з інвалідністю, тобто не підтягнулося посвідчення про інвалідність. Якщо, наприклад, матері виплачені кошти, а дітям не виплачені. Будь ласка, зверніться в управління соцзахисту чи ЦНАП з тими документами, які у вас є – вони проведуть, вони мають доручення провести корегування і зробити донарахування", – наголосила міністерка. Оксана Жолнович

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні