У пенсійному фонді нагадали умови виходу на пенсію та дали пораду українцям, що робити, щоб не залишитись без виплат

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Про це повідомляє пресслужба пенсійного фонду України.

У повідомленні сказано, що право громадян на отримання пенсійних виплат визначається на підставі закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09 червня 2033 року.

Згідно з чинним законодавством, оформити пенсійні виплати у зв'язку з досягненням відповідного віку. який ще називають пенсійним віком можуть не всі громадяни, а лише ті, які мають відповідний страховий стаж. Це означає, що громадяни були офіційно оформлені на роботі та платили із зарплати внески на пенсійне забезпечення.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

В повідомленні говориться:

"Право на призначення пенсії за віком мають ті, кому у 2022 році виповнилось: 60 років за наявності не менше 29 років страхового стажу, 63 роки – за наявності 22 років страхового стажу, 65 років – за наявності не менше 15 років страхового стажу."

Отже, пенсія за віком призначається не лише за умови досягнення відповідного віку 60,63 або 65 років, ті категорії громадяни, які у цьому віці е мають відповідного страхового стажу, не мають права на пенсійні виплати.

Тому таким категоріям громадян у Пенсійному фонді порадили продовжувати працювати з офіційним оформленням, щоб накопичити той страховий стаж, якого не вистачає.

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні