Шахраї вигадали новий спосіб збагатитися на довірливих українцях. Їх не зупиняє ні війна, ні знедолені люди, які прагнуть просто вижити у цей складний час.

Як повідомили на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра", шахраї почали продавати місця в електронну чергу на оформлення українських паспортів у Варшаві.

Про це попереджають у пресслужбі ДП "Документ". Там нагадали, що запис у чергу на оформлення ID-картки, паспорта громадянина України для виїзду за кордон чи обох документів одночасно є абсолютно безкоштовним.

Біометричний паспорт: оформлення, вартість, документи, 24tv.ua
Біометричний паспорт: оформлення, вартість, документи, 24tv.ua

Українців закликають не користуватися сумнівними сервісами з бронювання. Як зазначається, найчастіше такі послуги пропонують у фейсбуку, вайбері та телеграмі.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

То ж записатись в електронну чергу на отримання вищезазначених документів можна лише на сайті ДП "Документ". Після підтвердження акаунту користувач сервісу має отримати талон SMS-повідомленням на вказаний номер телефону чи відповідне повідомленням у вайбері чи телеграмі.

"Саме його потрібно буде показати перед отриманням безпосередньої послуги. За фейковими талонами, отриманими не на офіційній платформі, оформлювати документи не будуть.", - пояснюють там.

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні