Україна готова провести демілітаризацію Криму, — прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Україна готова провести демілітаризацію Криму, бо з нього загарбники здійснюють обстріли, що робить військову інфраструктуру півострова легітимними цілями. Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час другого саміту Кримської платформи, повідомляє Оперативний ЗСУ.

Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube
Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube

Сьогодні Крим - це ще й один із центрів, звідки здійснюються обстріли українських міст та вбивства українців. Такі дії окупантів перетворили військову інфраструктуру росії в Криму на легітимну військову ціль. Тому Україна готова провести демілітаризацію Криму і усунення цих загроз як для нашої держави, так і всієї Європи. Водночас ми вітали б добровільний вивід росією своїх військ і військової техніки з території Криму та інших тимчасово окупованих територій України, - сказав Шмигаль.

Шмигаль наголосив, що в Україні не сумніваються, що незабаром той день, коли російські загарбники підуть з українського півострова, "наразі в них є вибір, в якому форматі це зробити". Під час виступу він зазначив, що втрати України від окупації Криму з 2014 року становлять орієнтовно 118 млрд доларів.

Шмигаль наголосив, що після деокупації Криму буде відбудова і розвиток півострова.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що Антоніу Гутерріш попередив світ про найбільшу небезпеку за десятиліття, терористи не повинні мати ядерну зброю.

Як повідомляв "Знай.ua" військовий експерт передрік найбільший "жест доброї волі" від Кремля в Криму: путін наляканий до неможливості.

Також "Знай.ua" інформував, що Олексій Арестович розповів про зброю, яка здатна знищити Кримський міст: закликав українців не жити надією.