Українцям значно спростили життя, адже вони можуть подати заявку на оформлення житлової субсидії через портал "Дія". Необхідно лише заповнити анкету, яка складається із 21 питання.

Слід зауважити, що подати заявку можна лише через комп'ютерну версію сайту, адже на сьогодні у мобільному додатку ця функція недоступна.

Алгоритм оформлення заявки на субсидію у "Дії":

  • Авторизуватися на сайті через систему BankID — для цього потрібний електронний підпис.
  • У розділі "Пенсії, пільги та допомогу" вибрати пункт "Заява на призначення житлових субсидій в електронній формі".
  • Заповнити анкету, відповівши на 21 запитання.

Субсидії, скріншот з відео
Субсидії, скріншот з відео

Після виконання усіх пунктів, заява надійде до органу соціального захисту - там її повинні опрацювати протягом 10 днів. У разі наявності помилок в анкеті або вказано недостатньо даних, документ можуть повернути на доопрацювання. Їх треба виправити протягом 30 днів.

Внаслідок війни заборгованість українців за комунальні послуги неофіційно вже перевищує 130 млрд гривень. Міністр соцполітики Оксана Жолнович повідомляла, що в бюджеті саме на субсидії закладено 36 млрд гривень. Проте, за оцінкою експертів, потрібна сума субсидій на цей рік — щонайменше 80-90 млрд гривень.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Субсидії, скріншот з відео
Субсидії, скріншот з відео

Нагадаємо, восени здорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів попри негативні прогнози: які продукти варто купити просто зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися