Про це він розповів під час другого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Чи можемо ми не застосовувати ПДВ? Якщо ми не будемо інтегруватися в Європейський союз, то ми можемо, в принципі, не застосовувати ПДВ, тому що йти в Європейський союз, де гармонізоване податкове законодавство між його учасниками, без податку на додану вартість – це фактично абсолютно нереальний шлях», - повідомив Олексій Кущ.

За словами аналітика, для того, щоб стати учасниками Європейського союзу, необхідно стати учасниками Митного союзу, який існує в межах країн ЄС, і потім стати учасниками єдиної системи нарахування відшкодування ПДВ для того, щоб, наприклад, контрагент у Польщі мав податковий кредит, якщо він буде щось купувати в Україні в межах загальної європейської системи.

«ПДВ – це IQ тест на розуміння податкової системи. Тобто коли ми чуємо критику ПДВ, ну, звичайно, що вона в багатьох елементах є справедливою, але здебільшого критика йде взагалі від нерозуміння суті цього податку», - наголосив Олексій Кущ.

Аналітик також зазначив, що наразі в Україні неможливо запропонувати якусь іншу альтернативу податку на додану вартість.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, продукти в Україні вже стали дорожчими на 20%: якими будуть цінники восени.

Також Знай.ua повідомляв, що Олексій Данилов анонсував добрі новини для всього світу, але доведеться почекати 5-7 років.