У новому опалювальному сезоні не всі українці матимуть змогу отримати житлову субсидію. Хто може не розраховувати на допомогу, розповів заступник Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко під час телемарафону.

Вже за кілька місяців в Україні стартує новий опалювальний сезон, який, як прогнозують багато експертів, буде дуже складним, адже в країні триває повномасштабна війна. Попри це українці, як і раніше, продовжують отримувати різні соцвиплати від держави, зокрема можуть розраховувати і на субсидію. Втім, не всім пощастить отримати допомогу від держави цієї зими.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Так, Віталій Музиченко заявив, що субсидію не призначатимуть українцям, які мають борги за комунальні послуги. Втім, навіть тим, хто заборгував, не варто впадати у відчай, адже є два варіанти виходу зі становища: погасити борг або укласти договір про його реструктуризацію. Після цього можна потиснути заявку на отримання субсидії.

Віталій Музиченко, facebook.com/MLSP.gov.ua
Віталій Музиченко, facebook.com/MLSP.gov.ua

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Якщо людина не оплачує комунальні послуги, тобто має борги, і при цьому отримувала раніше субсидію, у цьому випадку споживач повинен погасити такі борги, або принаймні укласти договір реструктуризації з урахуванням розміру доходів, які він отримує", - заявив Віталій Музиченко.

Раніше портал Знай повідомляв, субсидії в Україні планують виплачувати інакше: "Щоб кожен зміг пережити цю зиму".

Також наш портал інформував, призначення субсидії: які доходи українців не беруть до уваги при нарахуванні пільг.

Крім того, ми писали, як українцям отримати знижку на "блакитне паливо": інструкція від "Нафтогазу".