Питання підвищення тарифів на комунальні послуги хвилює багатьох українців і нарешті в ньому поставили остаточну "крапку". До чого насправді готуватись українцям, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО на офіційній сторінці у соціальній мережі facebook.

У мережі можна зустріти багато інформації про підвищення комунальних тарифів. Центр протидії дезінформації вирішив спростувати низку фейків, які поширюються серед населення.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Так, насамперед українців заспокоїли, що тарифи на комуналку цієї осені не підвищуватимуться, оскільки президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який встановлює мораторій на збільшення тарифів.

"Законом запроваджено мораторій протягом дії військового стану в Україні та через шість місяців після місяця, в якому військовий стан буде припинено або скасовано, та забороняється підвищення тарифів для населення", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Українцям також пояснили, що цей мораторій поширюється і на послуги з розподілу природного газу, тож "непідйомних платіжок" цієї зими не буде.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що буде з боржниками за комуналку після завершення військового стану: заборона на штрафи не допоможе.

Також наш портал інформував, призначення субсидії: які доходи українців не беруть до уваги при нарахуванні пільг.

Крім того, ми писали, як українцям отримати знижку на "блакитне паливо": інструкція від "Нафтогазу".