Наближається новий опалювальний сезон, який, як анонсували в уряді, буде найважчим за весь час незалежності, тому перед багатьма українцями постає питання оформлення субсидії, зокрема, перед тими, хто втратив роботу. Як оформити допомогу безробітним, розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

У Мінсоцполітики нагадали, що житлова субсидія призначається з урахуванням доходу членів сім'ї, але оскільки в країні складна ситуація через війну, існує механізм, що дозволяє отримати допомогу і безробітним.

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

"Субсидія призначається з урахуванням доходу, який отримує члени домогосподарства за попередні 6 місяців. Звичайно, зараз у нас ситуація динамічна, і картина доходів сім'ї може змінюватися кардинально у швидкому темпі", - зазначив Музиченко.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Так, у відомстві заявили, що українці, які втратили роботу і розраховують на субсидію, повинні зареєструватися в центрі зайнятості, щоб отримувати допомогу з безробіття. Такі категорії громадян можуть звернутися за субсидією і для них допомога буде оформлена не з урахуванням доходу за попередні півроку, а з урахуванням розміру одержуваної допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що буде з боржниками за комуналку після завершення військового стану: заборона на штрафи не допоможе.

Також наш портал інформував, призначення субсидії: які доходи українців не беруть до уваги при нарахуванні пільг.

Крім того, ми писали, як українцям отримати знижку на "блакитне паливо": інструкція від "Нафтогазу".