Горіховий Спас-2022: обряди на 29 серпня, прикмети свята та захист від пристріту

Наприкінці серпня українці відзначають важливе свято – Горіховий Спас. Про головні традиції, заборони, обряди та прикмети – читайте у нашому матеріалі. Третій Спас відзначається щороку 29 серпня. Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною.

Спаса, скріншот з відео
Спаса, скріншот з відео

Грошову допомогу отримають не всі пенсіонери: затверджено перелік

Українцям повідомили, які категорії пенсіонерів є серед отримувачів грошової допомоги від ООН для постраждалих від війни росії проти України. Перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати, затверджує Мінреінтеграції. Він не є фіксованим, то ж регулярно актуалізується.

Популярні новини зараз
Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Ольга Сумська їде до Європи з "Булгаковим" російського режисера, але нічого в цьому не бачить: "Відійшов у 2016"

Ольга Сумська вляпалася у скандал перед виступом у Празі, який відбудеться 16 жовтня 2022 року. Все через те, що вона зібралася грати в російськомовній виставі, за романом російського письменника Михайла Булгакова, російського режисера Валерія Біляковича, який помер ще 6 років тому.

Ольга Сумська, фото: Instagram
Ольга Сумська, фото: Instagram

Валерія Залужного чекають у Криму, святкувати визволення від окупантів 14 жовтня: номер у готелі вже забронювали

Українська журналістка Ярослава Коба, яка хотіла інтиму на трибуні Верховної Ради з головою парламенту, забронювала номер у кримському готелі для Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на особливу дату – День захисників України, 14 жовтня.

Валерій Залужний, фото з вільних джерел
Валерій Залужний, фото з вільних джерел

Як не замерзнути цієї зими: українцям показали, що врятує їх від холоду в опалювальний сезон без батарей

Українців вже попередили, що зима 2022/2023 буде складною через проблемний опалювальний сезон. Батареї грітимуть, але температура не підніметься вище за 18 градусів. Тому багато хто одразу ж кинувся шукати щось, що допоможе їм не замерзнути в сувору зиму.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube