Українців заспокоїли, що підвищення пенсій у 2022 році попри всі труднощі, спричинені військовою агресією росії, йде за планом.

Останнє підвищення пенсій відбулося 1 липня - тоді мінімальна пенсія зросла на 93 гривні та становила 2027 гривень. Саме тоді відбулося підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Наразі з п'яти запланованих етапів три вже проведено.

То ж наступне планове підвищення пенсійних виплат в Україні заплановано на 1 жовтня, тож з 1 вересня чекати підвищення пенсій не слід.

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

Заплановано, що з 1 жовтня 2022 року зросте мінімальна пенсійна виплата для осіб, які не працюють, віком від 65 років та тих, хто має страховий стаж. Це чоловіки не менше 35 років та жінки – не менше 30 років. Вона становитиме 2680 грн.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Крім того, очікується встановлення щомісячної компенсаційної виплати у розмірі 300 грн. Її отримають особи віком від 70 до 75 років.

А вже з 1 грудня 2022 року розмір мінімальної пенсії зросте до 2093 грн. Також планується встановити мінімальну пенсію у розмірі 2 500 грн для пенсіонерів, що не працюють, віком 60-70 років. Але вона можлива за наявності достатнього стажу. А це 30 років для жінок і 35 – для чоловіків.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Нагадаємо, восени здорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів попри негативні прогнози: які продукти варто купити просто зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися