Українцям збільшили виплати за надання житла для внутрішньо переміщених осіб. Яким є новий розмір компенсації, розповіла віцепрем'єр-міністр - міністр з реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

На час опалювального сезону в уряді вирішили збільшити компенсації українцям, які прийняли внутрішніх переселенців. Рішення попереднє і, ймовірно, на нові виплати слід очікувати з жовтня. Зазначається їхній розмір збільшиться вдвічі - до 900 гривень.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

"Сьогодні відбулася ще одна завершальна нарада з цього приводу, і з 1 жовтня тим людям, які надаватимуть притулок нашим внутрішньо переміщеним особам, за кожну особу виплачуватиметься 900 гривень на опалювальний сезон. Зараз це 450", - заявила Ірина Верещук.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Чиновниця додала, що Товариство Червоного Хреста зголосилося допомогти держбюджету України та пообіцяло компенсувати частину виплат. За словами Верещука, документально підвищення компенсації підтвердять вже 6 вересня, а до 1 жовтня будуть вирішені всі нюанси на рівні уряду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суттєве подорожчання: через війну улюблений українцями продукт може злетіти в ціні до небачених висот.

Також наш портал інформував, ціни на яблука почали рухатися вгору, вартість деяких видів починає "кусатися": за якою ціною можна купити фрукт у серпні.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.