Стало відомо, що народні обранці вирішили зробити необов'язковим навчання в автошколах

Отримання посвідчення водія, скріншот з відео
Отримання посвідчення водія, скріншот з відео

Як відомо, зараз щоб отримати посвідчення водія - це задоволення не з дешевих. Спочатку слухачі проходять теоретичний курс, а потім з інструктором відпрацьовує практику. А вже автошколи направляють документ у відповідні органи для складання іспиту.

Низка народних депутатів вирішила змінити правила отримання посвідчення водія. А головне, що тепер кожен може самостійно прийти та скласти іспити. Про це мова йде в новому проєкті закону.

"Головне завдання такого нововведення – частково спростити процес підготовки водіїв, а також покращити державний контроль у сфері підготовки водіїв та допуску їх до керування транспортними засобами. Також очікується, що подібна норма допоможе зменшити корупційну складову під час складання іспиту. Порядок самостійної підготовки водіїв при цьому визначатиме Кабмін".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Ініціаторами стали 14 народних депутатів, які зареєстрували проєкт закону 7354. А Кабмін має визначити порядок самостійної підготовки водіїв.

"Головним завданням законопроекту є удосконалення державного контролю у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами, зниження аварійності на автошляхах, зменшення корупційних ризиків під час підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, проведення державної акредитації закладів (автошкіл), складання теоретичних та практичних іспитів тощо", - говориться у пояснювальній записці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Верховна Рада "заморозила" на тарифи три види комунальних послуг, як довго діятиме мораторій.