В Україні можуть запровадити нові штрафи. Карати планують тих громадян, які практикують мобінг - системне цькування та приниження на роботі. Про це повідомила народний депутат Юлія Гришина у своєму Telegram-каналі.

Юлія Гришина заявила, що законопроєкт №5749, який передбачає штрафи за мобінг, уже прийнятий Верховною Радою в першому читанні. Вона зазначила, що раніше на рівні законодавства було запроваджено сам термін, а тепер настав час запровадити й адміністративну відповідальність за це правопорушення.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

"Раніше ми вже прийняли за основу законопроєкт, який вводить в українське законодавство поняття мобінг. Але адміністративну відповідальність за це правопорушення має встановити окремий законопроєкт, яким буде внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Власне те, що ми і зробили", - розповіла нардеп.

Штрафи. Фото: скрін telegram
Штрафи. Фото: скрін telegram

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Порушникам доведеться або заплатити штраф, який складатиме від 1700 до 2550 гривень за першого випадку мобінгу, або провести від 20 до 40 годин на громадських роботах. У разі повторного порушення чи групового мобінгу штраф на порядок вищий – від 3400 до 5100 гривень або 40-60 годин громадських робіт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям світять нові штрафи за популярне порушення: доведеться викласти тисячі.

Також наш портал інформував призначення субсидії безробітним українцям: у Мінсоцполітики розкрили важливі деталі.

Крім того, ми писали, українцям розповіли, як діяти у разі відмови у видачі довідки ВПО: інструкція від Мінінтеграції.