У Польщі зробили кілька приємних для України заяв. За останні 7 місяців відносини між країнами стали близькими, як ніколи, і це продовжиться у майбутньому.

Таку думку висловив лідер Лідера польської правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський під час економічного форуму в польському місті під назвою Карпач.

Він вважає, що світ дуже змінився, і на сьогоднішній день Польща може розраховувати лише на двох своїх союзників. Ними стали Великобританія, і звісно ж Україна.

Анджей Дуда. Фото: Telegram
Анджей Дуда. Фото: Telegram

"Часи змінюються, і з цього часу, виходячи з нашого досвіду, ми бачимо, що маємо лише двох союзників. По-перше, це Україна. А наш другий союзник – це Англія", – заявив він.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Цього нового часу, як продовжив далі чоловік, Україна обов'язково виграє війну з росією, і в цей час Польща буде поруч. Мабуть, ми знайшли нових "братів", з якими раніше стосунки не ладналися.

Польські військові, фото: скріншот з відео
Польські військові, фото: скріншот з відео

Далі Ярослав Качинський вирішив пройтися Європейським Союзом, який обрав нову політику під назвою "неоімперська".

"Колись у нас був вибір між Росією та ЄС. Ми зробили цей вибір, оскільки не хотіли повернення в те життя, яке мали раніше, цей вибір був очевидним. Так, ЄС справді допоміг нам, зокрема із сільським господарством, селами та безробіттям. Але зараз ми бачимо зовсім іншу політику ЄС. Нова політика ЄС базується на принципі: хто сильніший – той правий. І ця політика неоімперська", – сказав лідер польської партії.

Ярослав Качинський
Ярослав Качинський

Він вважає, що в ЄС дуже бояться диктатора путіна, адже раніше його війська вважалися "другою армією у світі". Часи змінилися, і навіть у США усвідомили нову реальність. Путіна ніхто не повинен боятися.

Нагадаємо, що 2-3 тижні вже не в моді: Олексій Арестович задав новий тренд і назвав нові терміни успіхів ЗСУ під Херсоном

Раніше повідомлялося, що Кадиров може спровокувати нову війну в Чечні: російський опозиціонер розповів про варіанти

Також носилки часів СРСР і палять у трусах: як російські окупанти вирішили боротися з українцями