Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій інформувало, що українцям, які зазнали страждань з боку окупантів — буди ув'язнені або взяті у полон, виплатили грошову допомогу.

Одноразову грошову допомогу від держави отримали 53 родини незаконно ув'язнених українців та 34 колишніх полонених. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, йдеться про 5,3 млн грн та 3,4 млн грн відповідно.

Українці, постраждали від війни. Фото: скриншот Youtube
Українці, постраждали від війни. Фото: скриншот Youtube

Сім'ям політв'язнів перерахували по 100 тис. грн на правову допомогу. Аналогічні суми отримали й звільнені з полону.

Міжвідомча комісія визнала ці родини такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії росії. Вказана допомога надаватиметься й іншим українським громадянам, яких звільнили з полону, та родичам тих, хто незаконно утримується рф.

Як зазначають у Мінреінтеграції, відповідну грошову допомогу й надалі надаватимуть звільненим з полону українцям і тим, хто ще в неволі. Раніше на це вже було перераховано загалом 8,2 млн грн.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що компенсація за притулок ВПО: у Мінінтеграції пояснили, як виплати вплинуть на розмір субсидії.

Як повідомляв "Знай.ua" отримати субсидію стане легше: як і де можна подати заявку

Також "Знай.ua" інформував, що ще одна країна розпочала підготовку до великої війни з росією: "У період від 3 до 10 років".