Ціни на продукти харчування в Україні стрімко зростають і б'ють раніше встановлені рекорди. Не оминає подорожчання і найулюбленіші продукти українців, зокрема сало. Як змінилися ціни і скільки тепер коштуватиме українцям кілограм улюбленого продукту, йдеться в даних Державної служби статистики.

За даними у серпні середня вартість сала збільшилася на 6,5% або 7,42 гривні. Придбати кілограм улюбленої страви українці можуть за 132 гривні. Варто зазначити, що ще у липні ціни були помітно нижчими – у середньому 124,58 гривні за кілограм.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

Слід зазначити, що з початку 2022 року ціни на сало злетіли майже на третину (26%). Ще в січні поласувати улюбленим продуктом українці могли лише за 105 гривень за кілограм.

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

До речі, у вересні почали збільшуватись закупівельні ціни на свинину. Так, у західних та центральних областях вартість свинини у живій масі становила близько 68-70 гривень за один кілограм. На сході ціни коливалися від 70 до 73 гривень за кіло через дефіцит кондиційної свинини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що гречка наближається до нової психологічної позначки, а мука радує українців: що з цінами на бакалію у вересні.

Також наш портал інформував, що ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати у свята або знижки.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, що продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.