Ціни на тепличні овочі в Україні помітно зросли, а натомість надалі може виникнути дефіцит цієї групи продуктів. Про це повідомляють аналітики платформи EastFruit.

Експерти наголошують, що на сьогоднішній день криза у вирощуванні тепличних овочів торкнулася практично всіх країн ЄС, у тому числі й України. Підвищення вартості енергоносіїв, ускладнення логістики спричинило відмову виробників від зимового сезону вирощування тепличних овочів.

Продаж огірків. Фото: скрін youtube
Продаж огірків. Фото: скрін youtube

Так, за словами аналітиків, тільки з початку поточного тижня ціни на тепличні огірки злетіли в середньому на 25%. Цей овоч продається в ціновому діапазоні від 45 до 55 гривень за кілограм. Тепличні томати додали у ціні 29% і продаються по 40-50 гривень за кілограм.

Виробники зазначають, що таке стрімке підвищення цін є вимушеним заходом, адже з приходом холодів багато хто вже почав обігрівати теплиці. Важливо розуміти, що українським виробникам у нинішніх реаліях надто складно перейти на альтернативні види палива.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Крім того, аналітики вважають, що цього сезону в Україні можливий дефіцит тепличних огірків і томатів, зокрема через те, що частина виробників, чиї підприємства були пошкоджені або зруйновані через війну, не зможуть продовжувати роботу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутербродів не буде: вересень приніс суттєве подорожчання ковбаси та сиру в Україні.

Також наш портал інформував, що свинина стане менш доступною вже восени: які прогнози цін дають на наступні місяці.

Крім того, ми повідомляли, що на соняшниковій олії доведеться економити: які ціни виставили продавці за цей продукт.