У православ'ї святкують день пам'яті священномученика Автонома. Але в народі його назвали Артамоном та ще й додали Змійовик.

Прізвисько таке, бо сьогодні змії повзуть у ліс і готуються залазити під землю на зиму. Це друге зміїне свято, перше було навесні, коли змії навпаки вилазили на поверхню. Інші тварини теж готуються до зими та влаштовують барлоги та нори. Тому багато мисливців вважають цей день особливо важливим, навіть є повір'я, що якщо сьогодні вбити хоча б зайця, то можна здобути успіх.

Що не можна робити на 25 вересня

Сьогодні не варто ходити в ліс, бо вас можуть вкусити змії або накинуться дикі звірі, які шукають собі місце для зимової сплячки. Боліт теж краще уникати, особливо молодим дівчатам, інакше Василиск заведе в саму хащу, де ви загинете, а дівчат забирає для себе. Не можна сьогодні ні купувати, ні продавати ліки, які містять зміїну отруту, вони призведуть до смерті. Але при цьому змій теж не можна вбивати, накличете на себе лихо.

Також 25 вересня 2021 року представники православної церкви святкують день ікони Пресвятої Богородиці Боянської, яка вважається чудотворною.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Ще 1991 року сталася подія, пов'язана зі зміною образу Діви Марії в момент, коли в церкві йшла служба і там були люди. Її очі за мить стали блискучими, і потекла сльоза.

Церква - фото Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир
Церква - фото Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир

Ніколи з людей, що знаходилися там, не міг повірити в диво, що відбулося. Наступного дня, звичайно ж, усі жителі села Бояни, де й сталося це, пішли до церкви, щоби помолитися Діві Марії. Справа в тому, що жоден віруючий просто не міг відвернутися від закликів святої.

Усі вони вимовляли молитви, у яких просили допомоги і шукали заступництва.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

Приклад однієї з молитов Діві Марії:

Під Твій захист прибігаємо, Пресвята Богородиця. Не зневажай наших молитов у скорботах наших, але від усіх небезпек визволяй нас завжди, Діва Преславна і Благословенна. Владичице наша, Захисниця наша, Заступниця наша, Утішителька наша, з Сином Твоїм примири нас, Сину Твоєму доручи нас, до Сина Твого приведи всіх нас. Амінь.

***

Молитви святої Діві Марії продовжуються і зараз — вона зцілила сотні людей, а образ Богородиці зумів допомогти людям і надалі служити Господу. Нині існує монастир для жінок на честь Боянського образу Божої Матері, який відвідує безліч представниць прекрасної статі, щоби молитися і служити Богу.

Діва Марія, скріншот: YouTube
Діва Марія, скріншот: YouTube