Стало відомо про те, як відновлюватиметься Україна після закінчення війни з Росією. Думати про це потрібно вже зараз, оскільки це триватиме десятки років.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт координаційної ради державної програми "Велике будівництво" Георгій Біркадзе.

За його словами, процес відновлення зруйнованих в Україні об'єктів буде поділено одразу на три етапи, і він уже розпочався з відновлення критично важливої ​​інфраструктури.

Руйнування, фото: ДСНС
Руйнування, фото: ДСНС

Наприклад, зараз перед владою деокупованих територій стоїть одне з найголовніших завдань - проходження опалювального сезону, який через бойові дії буде дуже складно провести.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Якщо брати в приклад Київську область, то за півроку було неможливо відновити пошкоджену інфраструктуру, всі будинки та будівлі. Акцент робився насамперед на інфраструктурі, що потрібна для опалювального сезону.

Київ майбутнього, фото: скріншот з відео
Київ майбутнього, фото: скріншот з відео

"Відновити все неможливо, це більше 120 тис. об'єктів, ми ж розуміємо, що це колосальні гроші. Тому сьогодні стоїть завдання - підготуватися до опалювального сезону, відновити всі тепломережі мережі водопостачання та електропостачання. І заселити людей у ​​ті будинки, де пошкодження складають до 10%", - пояснив Біркадзе.

Також весь процес відновлення ослаблений замінованою територією, і на це може знадобитися величезна кількість часу.

Було розроблено цілу низку програм, і розбито він на три етапи.

- негайне відновлення (відновлювати те, що гостро необхідно зараз);

- програма президента Fast Recovery рlan (План швидкого відновлення), згідно з моніторингом зруйнованих об'єктів на її реалізацію необхідно 17, 4 млрд дол.;

- Програма трансформації України.

будівельники
будівельники

"Так, на відновлення "тут і зараз" потрібно 2-3 місяці. Програма Fast Recovery рlan займе 9-10 місяців. Третій крок - трансформація - займе 10 років точно. А повне відновлення України, за різними даними, займе 30-50 років ", - пояснив Георгій Біркадзе.

Нагадаємо, що представник ГУР МО Вадим Скибицький передбачив розпад путінської імперії після перших днів мобілізації

Раніше повідомлялося, що пропагандисти зламалися, несіть нових: Ольга Скабеєва похвалила американські Himars і війська НАТО, незабаром заговорить українською

Також, путін почав серйозно думати про різке припинення війни в Україні - Реджеп Тайіп Ердоган