Рік у рік українці двічі за 365 днів крутять стрілки годинників то вперед, то назад. І, звичайно ж, рік у рік у нашій країні обговорюється скасування переведення часу.

І вже начебто і прийняли скасування і люди починали видихати, як наставав день "ікс" і всі бігли до свого годинника. Чи буде у 2022 році "відкат" стрілок назад, переведення на зимовий час? Про це розповімо далі.

Переведення годин, скріншот: Youtube
Переведення годин, скріншот: Youtube

В Україні традиційно годинник на зимовий час переводить в останню неділю жовтня і цього року це не зміниться. Тобто в 2022 році це потрібно зробити в ніч на 30 жовтня. О 4:00 ранку стрілки годинника переводяться на одну годину тому. А все тому, що взимку світає пізніше, а сутінки настають раніше, ніж у літній період.

Які країни переводять час 2022

Переведення годинників у 2022 році відбувається: у країнах ЄС, Ізраїлі, Ірані, Австралії, Мексиці, Великобританії, США, Канаді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У сучасному світі залишилося мало годинників, які б не змінювали час автоматично.

В електронні пристрої виробники встановлюють таке переведення часу за замовчуванням, і прилади його автоматично переводять.

Однак, якщо ви маєте механічний годинник, який не підключений до інтернету, налаштовувати новий час потрібно власноруч.

Переведення годинника, кадр з відео
Переведення годинника, кадр з відео

Звичайно, важливим є і процес підготовки організму до цього дня. І доки у всіх нас є майже місяць, пропонуємо розпочати цю підготовку вже зараз.

Сезонний переведення годинників провокує розвиток імунних та серцево-судинних захворювань, адже він змінює біологічні ритми людини. Крім того, зміна режиму та нестача сну можуть спровокувати стреси — до цього потрібно особливо підготуватись емоційно чутливим людям.

Намагайтеся більше часу проводити на свіжому повітрі. Якщо є можливість – займіться спортом. За два тижні до переходу на зимовий час почніть лягати спати трохи раніше. Таким чином, ви поступово підготуєте організм до нового ритму.

Схуднення, тренування. Фото: Знай.ua
Схуднення, тренування. Фото: Знай.ua

Також краще дотримуватися правильного харчування, бажано виключити алкоголь, шкідливу їжу та вживати вітаміни. Літнім людям варто проконсультуватися у лікаря, щоб дізнатися, які вітамінні комплекси їм потрібні саме зараз.

Зверніть увагу, що згідно зі статистикою, коли переводять годинник, відразу збільшується кількість ДТП та травм. Тому краще не виходити з дому, доки ви повністю не прокинулися.

Нагадаємо, що в Україні водіїв почнуть штрафувати за безкоштовний проїзд дорогами: що треба знати.

Раніше ми повідомляли про гороскоп на жовтень 2022 року для всіх знаків Зодіаку: Водолії у пошуку кохання, а Тельці зможуть стати багатшими.