У Кабміні розраховують, що батареї в багатоквартирних будинках можна буде включити пізніше ніж зазвичай.

Крім того, уряд затвердив розподіл субвенції в розмірі майже 563 млн грн між місцевими бюджетами для закупівлі дров населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних дій. Про це повідомляють в Урядовому порталі.

Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео
Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео

Ще раніше уряд прийняв постанову щодо виділення цих коштів на закупівлю паливної деревини. Адміністрації мали подати заявки в розрахунку на потреби громад у дровах. 8 жовтня Кабмін постановив розподілити гроші серед обласних військових адміністрацій пропорційно до заявлених ними потреб.

Наразі мова іде про мешканців особливо небезпечних районів восьми областей, де відбуваються воєнні дії: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Опалення дровами, скріншот з відео
Опалення дровами, скріншот з відео

Також чиновники сподіваються на погоду, яка за прогнозами має бути теплою. Тому опалювальний сезон планують розпочати трохи пізніше ніж зазвичай.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов у телемарафоні заявив, що враховуючи те, що жовтень обіцяє бути теплим, запускати батареї було б недоцільно.

Нагадаємо, ми писали, що коли українцям увімкнуть опалення та як зміняться ціни в платіжках.

Як повідомляв "Знай.ua" перебої з теплом та світлом взимку: які речі обов'язково потрібно мати вдома для екстрених випадків.

Також "Знай.ua" інформував, що найдешевший спосіб утеплення вікон в оселі: як економно можна уникнути тепловтрат.