Українців потішили новиною про те, що один з основних продуктів, інгредієнт багатьох страв, й зокрема улюбленого борщу - картопля, почав падати у ціні. Продавці вже виставили нові цінники.

Наприклад, зараз на полицях супермаркетів картоплю продають за 7,95 грн. Загалом картопля на українських ринках подешевшала на 16% на гуртових закупках. Як пояснюють фахівці, продукт з борщового набору продовжує падати у ціні завдяки достатньому врожаю.

Зазначається, що в Україні й досі триває збирання картоплі, що розтягнулося через дощову погоду. Враховуючи це, пропозиція цієї продукції на ринку різко збільшилася, а ціни почали знижуватися.

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

То ж на сьогодні ціна на картоплю озвучується виробниками в межах 4−7 грн/кг ($ 0,11−0,19/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше. При цьому на ринку є чимало овочу низької якості й з врахуванням цього картоплі на ринку достатньо.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, слід зауважити, що фермери продають її по 2 гривні за кілограм вимушено. Адже побоюються, щоб вона не встигла погнити через 2−3 тижні та намагаються таким чином уникнути збитків.

Водночас Мінфін фіксує середню ціну на картоплю у 9,06 грн за кілограм, яка також є нижчою на 2,02 грн у порівнянні з початком вересня. А в супермаркетах овоч продають вже по 7,95 грн. Проте, за даними EastFruit, виробники очікують подорожчання картоплі вже через місяць.

Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube
Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено