Груші, як виявилося, надзвичайно корисні для нашого організму. Як розповідають медики, плоди груші містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім того, вони називають такі корисні елементи як каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі заліза, марганець, йод, кобальт, мідь, калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину. Про це повідомляє
Корисні властивості груші:
1. Груша сприяє поліпшенню настрою, зняття нервової напруги, серцебиття, а також перетравлюванню їжі.
2. Груша допомагає вивести з організму важкі метали й токсини. Адже у плодах груш містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальні функції й навіть боротися з депресією.
3. Водночас сухі й свіжі груші використовують в дієтах при цукровому діабеті, циститі, ожирінні, ниркових захворюваннях.
4. Відвари з груш, а також грушевий сік використовуються при підвищеній температурі тіла для втамування спраги.
Груші також застосовують як сечогінний засіб, тому пити грушеві напої корисно при каменях у нирках. Вживаючи відвар і сік протягом тривалого періоду часу, хворий має можливість позбутися від каменів.
5. Груші допомагають з проблемою розладів травлення, краще зібрати дикорослі груші, висушити й зберігати в прохолодному місці.
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено