Для всіх українців, які цікавляться пенсійними виплатами, з’явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що у грудні 2022 року деяким громадянам мають нарахувати по 660 гривень до основної суми пенсії.

Навіть незважаючи на те, що раніше в Пенсійному фонді повідомляли, що в жовтні було останнє підвищення виплат, нещодавно з'явилася інформація, що на українців чекає ще одне підвищення.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

Скрін, відео YouTube пенсії
Скрін, відео YouTube пенсії

Так, у грудні зросте розмір прожиткового мінімуму, і у зв'язку з цим буде перераховано максимальну та мінімальну пенсії. Отже, перша зросте на 660 гривень і становитиме 20930 гривень, а друга зросте на 66 гривень і становитиме 2093 гривні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

До того ж, дещо інші пенсії встановлено для окремих категорій населення. А саме вікова категорія до 70 років з усім необхідним стажем (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) отримуватиме мінімум 2500 грн. У разі, якщо стажу недостатньо, то розмір пенсії обчислюватиметься виходячи з наявного стажу та суми 2500.

Крім того, у жовтні відбувся перерахунок пенсій для вікової категорії 70-75 років. До основної виплати їм додали по 300 гривень. Однак ці гроші також прийдуть лише тим, хто має необхідний стаж.

При цьому, якщо вам виповнилося 70 років наприкінці жовтня, доплата може надійти на рахунок вже в листопаді. Це пов'язано з тим, що ця надбавка не обчислюється з 1 жовтня за умовчанням, а від дати виконання 70 років. Якщо ж на гроші не прийшли, то треба звернутися до відділення ПФУ за місцем проживання та написати заяву на зразок, який там нададуть.

Нагадаємо, 200% прожиткового мінімуму: українцям розповіли, хто зможе отримати оновлену пенсію.

Раніше повідомлялося, що достроковий вихід на пенсію для українок: інструкція, як оформити виплати.

Також, даремно відпрацьовані роки? Українцям "урізали" стаж під час оформлення пенсії, хто залишився без виплат.