Багато українських тепличних комбінатів заявили про завершення реалізації томатів і розпочали підготовку до нового сезону. Через це пропозиція продукції на внутрішньому ринку дещо скоротилася, а ціни рушили вгору. Експерти вважають, що вартість зростатиме й надалі. Про це повідомляє EastFruit.

Представники тепличних комбінатів продають томати в межах 50-60 гривень за один кілограм, що в середньому на 11% дорожче, ніж тиждень тому. Вибірки на місцевих комбінатах невеликі, тому пропозиція томату на ринку не висока, що створює виробникам необхідні умови підвищення цін. Водночас і попит на томати залишається на високому рівні та провокує цінове зростання.

Ціни на помідори, кадр з відео
Ціни на помідори, кадр з відео

Також томати імпортуються в Україну з інших країн, зокрема Туреччини, але обсягів, що існують на сьогоднішній день, недостатньо, щоб компенсувати брак. Цінники на томати вже в середньому вдвічі вищі, ніж за аналогічний період минулого року, і, ймовірно, продовжать зростати.

Ціни на помідори, скріншот з відео
Ціни на помідори, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

"При цьому гравці ринку не виключають можливості подальшого зростання цін у даному сегменті, оскільки пропозиція томатів щодо місцевих господарств стрімко скорочується", - зазначають експерти.

Раніше портал Знай повідомляв, яблука, банани чи апельсини: обов'язкові ціни змусять українців робити тяжкий вибір.

Також наш портал інформував, борщ тільки у свята? Буряк продовжує долати історичні позначки: ціна зросла на 75%.

Крім того, ми писали, що в Україні вимушено змінюють ціни на капусту: вже скоро дешево купити її не вдасться.